Moderní technika vaření pro pivo hippes Après-Ski
Alpské horolezectví a lyžování – to jsou turistické pilíře Zillertalu v Rakousku. Věděli jste přece, že je v Zell nejstarší tyrolský soukromý pivovar s vysoce moderní varnou?
Vaření piva pro turisty
Zell am Ziller se svými dobře 1800 obyvateli leží asi hodinu jízdy autem od Innsbrucku. V roce 1500 zde byl založen nejstarší tyrolský pivovar, který se nyní jmenuje Zillertaler Bier GmbH. Firma je dnes považována za regionální pivovar a dodává pivní speciality do okruhu 100 kilometrů. 85 procent odbytu z 60000 hektolitrů jde do gastronomie, dvě třetiny jsou v sudech a jedna třetina ve vratných lahvích. Region žije z turistiky a především v měsících prosinec až duben proudí fanoušci lyžování a snowboardingu do Zillertalských Alp. Tehdy prodá Zillertaler Bier GmbH okolo 55 procent svého ročního odbytu.
Klíčová data
- Roční výroba piva okolo 60000 hl
- Varní voda: křišťálově čistá pramenitá voda
- Komfortní, plně automatické čištění rozdělovačem CIP
- V porovnání se starou varnou ušetří plně automatická nová varna vztaženo na studenou mladinu více než 30 procent tepla a více než 34 procent proudu
Silní partneři, výkonná technologie
Od poloviny roku 2013 vaří tyrolský podnik ve své nově postavené varně Steinecker, která byla v podstatné míře realizována německou společností Krones AG z Neutraublingu.
Zaměření zde spočívá v energeticky efektivním vaření pomocí recyklace tepelné energie v procesu vaření. Společností Krones Steinecker vyvinutý postup EquiTherm kombinuje spotřebu tepla u strojů s nadbytkem tepla z chlazení mladiny a zajišťuje tak účinné používání energie ve varně a výrazně sníženou spotřebu primární energie.
Jako dlouholetý partner renomované společnosti Krones AG se i ProMinent GmbH podílí na varné technice a tím na optimální kvalitě koncových produktů. Heidelbergští experti dodávají výrobní stanici se dvěma zásobníky včetně míchadla a dvě dávkovací stanice standardizované podle zadání Krone. Tato zařízení jsou koncipovaná jako konzoly pro nástěnnou montáž s integrovanou odkapávací vanou a s robustními motorovými membránovými dávkovacími čerpadly Sigma/ 2 základního typu. Čerpadla jsou přes délku zdvihu ručně nastavitelná a dimenzovaná pro maximální čerpací výkon 130 l/h při protitlaku 10 bar. Zaručují díky patentované vícevrstvé bezpečnostní membráně s optickou signalizací a integrovanému přepouštěcímu ventilu na ochranu před přetížením mimořádně vysokou procesní bezpečnost.
Pivo pro každou chuť
Plně automatizovaná varna Zillertaler Bier GmbH, u které se ruční činnosti omezují na předložení chmele k peletám a laboratorní práce, je dimenzovaná na deset várek denně. Tam se nyní vaří deset druhů piva a z toho 13 různých pivních druhů a pivních míchaných nápojů, z toho Pils, pšeničné svrchní pivo, tmavé pšeničné svrchní pivo, březňák, tmavé a černé. Tak již stojí před turisty a žíznivými sportovci u Après-Ski pouze otázka: Které si dám? Tak tedy: Na zdraví!
Kontaktujte nás
»Můj tým a já jsme vám kdykoliv k dispozici. Zašlete nám svoji poptávku.«
Odeslat poptávku
Zavřít formulář